Tuesday, March 27, 2007

Tot despre PROIECTE cu impact in comunitate

YOUTHBANK ofera granturi de 1000 RON pentru proiecte cu impact in comunitate!

www.youthbank.ro Informatii generale
YouthBank este un program de finantare pentru tineri liceeni din Cluj-Napoca. Tineri între 14 si 20 de ani sunt încurajati să initieze proiecte prin care să aduca un beneficiu comunitătii iar în acelasi timp să le dezvolte abilităti de viată personale.

YouthBank încurajează, astfel, implicarea liceenilor în viata comunitătii si asumarea unor roluri active în sprijinirea semenilor lor, le oferă posibilitatea de a petrece timpul lor liber într-un mod în care să îi ferească de atractii periculoase si, dimpotrivă, să îi implice în actiuni pozitive din care au de învătat. Fondul disponibil în această rundă de finantare este de 15.000 RON si va fi alocat în urma unui concurs de proiecte. Suma maximă care poate fi acordată unui proiect este de 1.000 RON. Cine poate solicita finantare în cadrul programului YouthBank? YouthBank este destinat tinerilor de liceu (vârsta între 14-20 ani) din municipiul Cluj-Napoca. Pentru a putea solicita finantare, tinerii trebuie să facă parte dintr-o echipă (minim 3 persoane) la alegerea lor, iar echipa este cea care este evaluată în vederea finantării. Echipele de tineri care intră în competitia pentru fondurile YouthBank pot fi echipe de colegi de clasă sau liceu dar si în afara unitătii scolare, de ex: cartier, bloc, club sau orice organizatie.


Ce proiecte pot fi finantate în cadrul programului YouthBank?
YouthBank finantează proiecte dezvoltate si implementate de echipe de liceeni.
Proiectele propuse trebuie să se desfăsoare pe aria geografică a judetului Cluj si pot acoperi orice domeniu, de la activităti sportive, artă, ecologie, sănătate sau muzică cu conditia ca activitătile derulate să:
Aduca un beneficiu comunitatii

Permită obtinerea unor rezultate clare, vizibile
Ofere conditii sigure de petrecere a timpului liber pentru tineri

Daca grupul vostru este format din tineri cu varste cuprinse intre 15-19 ani si aveti o idee de proiect cu impact in comunitate, noi va oferim 1000 de RON ca sa o puneti in practica!

Descarcati ghidul de finantare (pe care il gasiti
http://www.fundatii comunitare. ro/yb/GHIDUL_ DE_FINANTARE. pdf)pentru a afla detalii complete despre primul fond clujean destinat tinerilor liceeni!

Trimite-ne formularul de aplicare (il gasesti la
http://www.fundatii comunitare. ro/yb/FORMULARUL _DE_APLICARE. doc ) completat pana la data de 10 aprilie 2007 la adresa simona.serban@ fundatiicomunita re.ro. Nu uitati sa alegeti organizatia care vi se potriveste! (Descarcati lista - http://www.fundatii comunitare. ro/yb/organizati i.doc)

Contact:
Simona Serban
Coordonator program
Fundatia Comunitara Cluj
Email: simona.serban@fundatiicomunitare.ro
Web: www.fundatiicomunitare.ro, www.youthbank.ro, www.arcromania.ro

No comments: