Friday, March 30, 2007

Proiecte care încurajează inovaţia şi calitatea în sectorul tineretului

S-a deschis Apelul la candidaturi pentru proiectele care incurajeaza inovatia si calitatea in sectorul tineretului- Actiunea 4.4.



Termenul limita de depunere a dosarelor este 30 Iunie 2007 !



Obiective



Acest apel la candidaturi urmareste sa asigure sprijin acelor poiecte care promoveaza adoptarea, implementarea si incurajarea abordarilor calitative si inovatoare in domeniul educatiei non-formale si al lucrului cu tinerii.Asemenea abordari inovatoare se pot referi la :

- continutul si obiectivele pot sa genereze noi abordari in cadrul general al cooperarii europene in domeniul tineretului si al prioritatilor Programului Tineret in Actiune ;si/sau

- metodologia folosita se bazeaza pe abordari noi in domeniul educatiei non formale si al sectorului de tineret



Tema prioritara



Proiectele vor urmari sa acorde sprijin in vederea integrarii tinerilor cu posibilitati reduse, rezidenti in zonele suburbane ale Europei, incadrandu-se in acelasi timp in prioritatile generale ale Programului, care vizeaza incurajarea participarii tinerilor, diversitatea culturala, cetatenia europeana, integrarea sociala si prioritatea specifica anului 2007, accea a promovarii egalitatii de sanse(anul 2007 este Anul European al Egalitatii de sanse pentru Toti)



Calendarul de depunere si durata activitatilor



Dosarele de candidatura trebuie inaintate Agentiei Executive pentru Educatie Audiovizual si Cultura (EACEA) cel mai tarziu la data de 30 Iunie 2007 data postei.

Activitatile trebuie sa se desfasoare intre 1 Decembrie 2007 si 31 Ianuarie 2008. Proiectele trebuie sa se deruleze pe durata a cel putin 12 luni dar nu mai mult de 24 de luni.



Activitatile eligibile



Activitatile considerate eligibile pentru acest apel la candidaturi sunt:

- conferinte;

- activitati de formare;

- seminarii;

- activitati de informare;

- activitati de constituire de retele.

Avand in vedere ca acest apel vizeaza inovatii, aplicantii sunt incurajati sa propuna si alte activitati noi sau care vin in competarea celor enumerate mai sus.



Candidati eligibili



Doar candidatii cu personalitate juridica si cu rezidenta in urmatoarele tari sunt eligibili sa aplice (aceste conditii sunt valabile si pentru organizatiile partenere ):

- state membre ale Uniunii Europene;

- statele AELS care sunt parti la acordul SEE ( Islanda , Liechtenstein si Norvegia);

- statele candidate care beneficiaza de o strategie de preaderare, in conformitate cu principiile generale si conditiile, precum si in conformitate cu dispozitiile generale stabilite de acordurile cadru incheiate cu aceste tari in vederea participarii acestora la programele comunitare (Turcia).



Bugetul disponibil




Bugetul total alocat co-finantarii proiectelor in cadrul acestui apel la candidaturi este estimat la aproximativ 600.000 €.

Finanatarea nu va fi acordata pentru mai mult de 65% din costurile eligibile totale . Un proiect poate fi finanatat pentru un an de activitati (12 luni)cu maximum 100.000 € . Grantul final care se acorda proiectelor nu poate depasi suma de 200.000 €.



Informatii suplimentare



Textul integral al apelului, formularele de candidatura si restul documentelor de interes sunt disponibile la următoarea adresa de internet:

http://eacea. ec.europa. eu/static/ en/youth/ calls2007/ action44/ index.htm

2 comments:

Diana said...

Mi-am facut un blog si as vrea sa te intreb daca vrei sa facem schimb de linkuri...dak da intra pe diana_turcu91 si mai vb...ast rasp:D

Diana said...

Buna.Miam facut si eu un blog acum catva timp http://distractie-maxima.blogspot.com si as vrea sa te intreb dak vrei sa facem schimb de linkuri...dak da intra pe blog si lasa-mi comment...astept raspuns la ceea ce te-am intrebat mai sus:D